Geplaatst om 04:00 op 25 juni 2020 door Tussendoor

Voorwaarden individuele steun aan bedrijven

Om in aanmerking te komen voor individuele steun van de overheid moeten bedrijven aan twee voorwaarden voldoen. Ten eerste mag het bedrijf dat om steun vraagt niet gevestigd zijn in een land met een te laag belastingtarief. Dit zijn landen met een winstbelastingtarief van minder dan 9% en landen die op de Europese zwarte lijst staan. Ten tweede mogen Nederlandse vestigingen van het bedrijf dat om steun verzoekt geen renten of royalty’s betalen aan vestigingen van het concern in landen met een te laag belastingtarief en landen die op de Europese zwarte lijst staan.

De voorwaarde van de vestigingsplaats geldt ook voor deelnemingen en directe aandeelhouders van het steunvragende bedrijf die meer dan 10% van de aandelen in bezit hebben. Er geldt een uitzondering als een bedrijf met deelnemingen daadwerkelijk reële operationele activiteiten heeft in landen met een te laag belastingtarief.

Individuele steun kan ook worden verleend aan een bedrijf dat binnen een termijn van 12 maanden alsnog aan de voorwaarden voldoet.

Corona update van Anema

14 mei 2020

Sinds 1 januari 2013 geldt voor nieuwe eigenwoningschulden de eis dat de schuld gedurende de lees meer

05 november 2020

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat de lees meer

Stel uw vraag aan de specialisten van Anema. Wij helpen u graag.

Stel uw vraag