Geplaatst om 12:28 op 06 mei 2021 door Alle Jan Anema

Hoe vraag ik verlof aan?

Wanneer u als bedrijf zijnde onze verlofmodule gebruikt kunt u natuurlijk met vragen zitten hoe dit proces in zijn werk gaat. In de meeste gevallen kunnen zowel werkgever/administrateur als werknemer verlofaanvragen doen. Wanneer een medewerker deze invoert zal de werkgever/administrateur deze eerst nog moeten accorderen voordat deze aanvraag wordt verwerkt.

Nadat een werknemer een verlof aanvraag heeft ingevoerd ontvangt u als werkgever in uw mail een melding dat er een accordering moet plaatsvinden.

In uw hoofdscherm ziet u meteen uw laatste taken nog te doen:
Zodra u met uw muis op de aanvraag gaat staan krijgt u direct uitgebreidere informatie.
Indien akkoord, kunt u rechts direct accorderen met het duimpje omhoog, indien niet akkoord, kiest u voor duimpje omlaag en kunt u een reden aangeven.
De werknemer krijgt een terugkoppeling op zijn aanvraag.

Wanneer u vanuit de sidebalk kiest voor medewerkergegevens ziet u onder het kopje ”Verlof en verzuim” een aantal opties. Onderstaand wordt uitgelegd wat er bij deze opties gedaan kan worden.

1. Verlof registratie: hier heeft u inzage in alle verlof aanvragen die al geweest zijn, hier kunt u ook namens de werknemer een verlof aanvraag invoeren. Ook heeft u hier het saldo verlof direct in beeld en kunt u de verlofkaart van de werknemer inzien.

2. Tijd-voor-tijdregistratie: hier kunt u als werkgever de extra gewerkte tijd voor tijd opboeken (de werknemer kan dit zelf niet). De werknemer ziet op zijn verlof kaart de op geboekte TVT uren terug. De werknemer kan zelf bij een verlof aanvraag kiezen van welk saldo hij de uren wil opnemen (Tijd voor Tijd of vakantie)

3. Correcties verlofsaldo: hier kunt u als werkgever een eenmalige bij of af boeking doen van het verlof saldo.
De optie uitbetalen niet gebruiken, dan eerst altijd overleg met de salarisadministratie.

4. Afwezigheidsoverzicht: dit is het totaal overzicht per B.V. per maand wanneer een werknemer verlof heeft ingepland of wanneer er een aanvraag is gedaan die nog niet is goedgekeurd.

5. Verlofkaart: hier kunt u de verlofkaart van de desbetreffende werknemer inzien/beheren.

Kijk bij downloads voor een instructievideo (7. Verlof aanvragen).

van Anema

22 november 2018

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de premiepercentages en het maximumpremieloon lees meer

14 december 2017

De 30%-regeling is een bijzondere regeling voor uit het buitenland afkomstige werknemers die lees meer

Stel uw vraag aan de specialisten van Anema. Wij helpen u graag.

Stel uw vraag